PROMOVOCAAL - ST. VITUSPASSIE 2018
Promovocaal - Horen en gehoord worden
Mede mogelijk gemaakt door:



TOTAALTHEATER PROMOVOCAAL
IN EN OM DE ST. VITUSKERK TE WETSENS

Een bijzonder en uniek project met grote betrokkenheid van mensen, organisaties en verenigingen uit de regio
 
In mei vindt in Wetsens (Fr.) een uniek en bijzonder evenement plaats: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama in 3 tijden over het hoe en waarom de Sint Vitus kerk in Wetsens zonder toren kwam.
 
Dit evenement is één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel is van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, en vindt plaats in en om het karakteristieke terpdorpkerkje ‘de St. Vituskerk’, een kerk zonder kerktoren, in Wetsens (Opgong 1).
 
De Sint Vitus Passie (SVP) heeft tot doel het publiek in deze tumultueuze en beangstigende tijd vol strijd, haat zaaiing en milieuproblematiek te laten nadenken over de toekomst, het maken van keuzes en hoe wij onze kinderen willen voorleven: kiezen we voor geweld en destructie, of voor de liefde en vergeving? Kiezen we voor individualisme, wantrouwen en bedrog, of voor een ‘iepen mienskip’, waarin vanuit respect en liefde alle mensen welkom zijn, ongeacht achtergrond, huidskleur of geloof?
 
De Sint Vitus Passie is een totaal belevingstheater met zang, muziek, drama, licht, beeld en geluid. U ervaart zelf hoe het ineenstorten van de toren voelt, wordt door beeld, licht en geluid meegenomen naar andere plaatsen en tijden en leeft mee met de kleine Vitus, de gepassioneerde predikant Vitalis en de van krachten ontnomen Simson.
 
Een unieke, eenmalige en onvergetelijke ervaring met maar een beperkt aantal kaarten. Zorg dat u erbij bent!
 
Speeldata:
Vrijdag 18 mei                     (uitverkocht)
Zaterdag 19 mei                  (nog beperkt plaatsen)
Zondag 20 mei
Maandag 21 mei                 
Vrijdag 25 mei                     (uitverkocht)
Zaterdag 26 mei                  (nog beperkt plaatsen)
Zondag 27 mei
 
Alle uitvoeringen beginnen om 20.00 uur.
De kerk is vanaf 19.30 voor gereserveerde kaarten geopend. U kunt dan zelf een voor u beste plaats uitzoeken. Bezoekers die een kaart aan de deur kopen, mogen vanaf 19.45 naar binnen.
 
Kaarten
Kaartenkosten in de voorverkoop slechts 10 euro. Aan de deur 12,50 euro.
 
Vitusbier en Vituswijn
Na de Sint Vitus Passie bent u welkom op het Vituspleintje voor de St. Vituskerk, waar u onder het genot van een bijzonder Vitus-biertje van ’s werelds oudste brouwerij of een Siciliaans Vituswijntje met elkaar, de spelers en de instrumentalisten kunt napraten. Ook een Fries hapje zal niet ontbreken.
 
Kaarten bestellen of nog meer informatie? www.vituspassie.nl
Projectenpresentatie
Grote Kerk, Leeuwarden, mei 2017

In mei 2018 brengt PROMOVOCAAL u een uniek en zeer verrasend evenement, namelijk de St. VITUSPASSIE in de St. VITUSKERK te Wetsens! 

Dit alles in het kader van 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018' en de stichting 'Under de Toer'.  

Promovocaal is uit bijna 90 ingezonden projecten geselecteerd en mag een prachtig project ten uitvoer brengen: een liturgisch en muzikaal drama in drie delen in en om de St. Vituskerk!

Op 18 mei vond in de grote kerk in Leeuwarden de presentatie plaats van de andere 30 geselecteerde projecten; een waar spektakel!

Pelgrimstocht
"in de voetsporen van St. Vitus"

Sicilië, augustus 2017