PROMOVOCAAL - ST. VITUSPASSIE 2021
Promovocaal - Horen en gehoord worden

SINT VITUS PASSIE 2021 

TOTAALTHEATER van PROMOVOCAAL 
IN EN OM DE SINT VITUSKERK TE WETSENS

Een bijzonder en uniek project met grote betrokkenheid van mensen, organisaties en verenigingen uit de regio
 
In juni 2021 vindt in Wetsens (Fr.) voor de tweede keer een uniek en bijzonder evenement plaats: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama in 3 tijden en op 3 plaatsen over het hoe en waarom de Sint Vitus kerk in Wetsens zonder toren kwam.
 
Dit evenement was in 2018 één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De Sint Vitus Passie vindt ook nu weer plaats in en om het karakteristieke terpdorpkerkje ‘de Sint Vituskerk’, een kerk zonder kerktoren, in Wetsens (Opgong 1). 

Er is gekozen voor speeldata voorafgaand aan de naamdag van Sint Vitus, in 2021 op dinsdag 15 juni. De Sint Vitus Passie zal daarom uitgevoerd worden op de vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juni. Alle dagen om 20.00 uur met op zondag een extra matineevoorstelling om 15.30 uur.
 
De Sint Vitus Passie (SVP) heeft tot doel het publiek in deze tumultueuze en beangstigende tijd vol strijd, haat zaaiing en milieuproblematiek te laten nadenken over de toekomst, het maken van keuzes en hoe wij onze kinderen willen voorleven: kiezen we voor geweld en destructie, of voor de liefde en vergeving? Kiezen we voor individualisme, wantrouwen en bedrog, of voor een ‘iepen mienskip’, waarin vanuit respect en liefde alle mensen welkom zijn, ongeacht achtergrond, huidskleur of geloof?
 
De Sint Vitus Passie is een totaal belevingstheater met zang, muziek, drama, licht, beeld en geluid. U ervaart zelf hoe het ineenstorten van de toren voelt, wordt door beeld, licht en geluid meegenomen naar andere plaatsen en tijden en leeft mee met de kleine Vitus, de gepassioneerde predikant Vitalis en de van krachten ontnomen Simson.
 
Een unieke en onvergetelijke ervaring met ook deze keer weer een beperkt aantal kaarten. Zorg dat u erbij bent!
 
Speeldata:
Vrijdag 11 juni 2021 om 20.00 uur
Zaterdag 12 juni 2021 om 20.00 uur
Zondag 13 juni 2021 om 14.00 uur UITVERKOCHT
Zondag 13 juni 2021 om 20.00 uur

 
Alle avond uitvoeringen beginnen om 20.00 uur
U kunt dan zelf de voor u beste zitplaats uitzoeken. 
 
Kaarten
Kaartenkosten in de voorverkoop slechts 15 euro. Aan de deur 17,50 euro.
 
Vitusbier en Vituswijn
Na de Sint Vitus Passie bent u welkom op het Vituspleintje voor de Sint Vituskerk, waar u onder het genot van een bijzonder Vitus-biertje van ’s werelds oudste brouwerij of een Siciliaans Vituswijntje met elkaar, de spelers en de instrumentalisten kunt napraten. Ook een Fries hapje zal niet ontbreken.
 
KAARTEN BESTELLEN 
U kunt vanaf heden al via de mail uw kaarten reserveren. 
mailpromovocaal@gmail.com o.v.v. uw naam, aantal kaarten en dag/tijd van de uitvoering.
Projectenpresentatie
Grote Kerk, Leeuwarden, mei 2017

In mei 2018 brengt PROMOVOCAAL u een uniek en zeer verrasend evenement, namelijk de St. VITUSPASSIE in de St. VITUSKERK te Wetsens! 

Dit alles in het kader van 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018' en de stichting 'Under de Toer'.  

Promovocaal is uit bijna 90 ingezonden projecten geselecteerd en mag een prachtig project ten uitvoer brengen: een liturgisch en muzikaal drama in drie delen in en om de St. Vituskerk!

Op 18 mei vond in de grote kerk in Leeuwarden de presentatie plaats van de andere 30 geselecteerde projecten; een waar spektakel!

Pelgrimstocht
"in de voetsporen van St. Vitus"

Sicilië, augustus 2017