PROMOVOCAAL - TERPBOERDERIJ
Promovocaal - Horen en gehoord worden
DE TERPBOERDERIJ
 
Al heel wat Nederlanders uit alle hoeken en gaten van het land weten het te vinden; Wetsens. Een klein historisch rijk terpdorpje in het Noordoosten van Friesland, waar de oeroude historie nog steeds zichtbaar en voelbaar is.
 
Een handvol huizen en boerderijen resteren op de eens één van de grootste terpen van Friesland! 
De contouren van de terp zijn nog steeds zichtbaar en te bewandelen via het 'Terppaad', oftewel een 'rondje Wetsens op het terppad'.
 
Het 12e eeuwse Vitus-kerkje staat nog op de oorspronkelijke hoogte van deze oeroude terp. Alleen dit bijzondere kerkje is al een bezoek aan dit terpdorpje Wetsens waard.
 
En in dit prachtige terpdorp Wetsens staat een gezellige, gerieflijke en sfeervolle Terpboerderij met een muziek-atelier en slaapplaatsen voor wel 20 personen in verschillende kamers, met namen als 'Ruinezicht', 'Kerkzicht', 'het Voorhuis' en 'de Bruidssuite'.
 
Elke kamer kenmerkt zich door de dikke bruine constructiebalken en oogverblindende uitzichten. Dan is er ook nog 'de Vide' met daarboven 'de Hooizolder'. Het slapen op 'de Vide' of op 'de Hooizolder', onder het rieten dak met de subtiele geur en warmte van de houtkachel is een ware rustgevende belevenis!

Op 'de Deel' wordt gezamenlijk gegeten van het ontbijt-, lunch- en dinerbuffet met eigengemaakte- en/of streekgebonden gerechten aan de geweldig grote en gezellige Deeltafel.
Een grote houtkachel zorgt voor een behaaglijke en gezellige warmte. 

Om de boerderij ligt een tuin vol knusse zitjes, een boomgaard, een voetbaldoel, een trampoline, bijzondere beelden en ornamenten, picknicktafels, een 'Wees' en 'Park' met vuurkorf en prachtige vergezichten; een tuin waar het goed toeven is. 
Een zonsopgang en zonsondergang is hier een prachtige ervaring!

En dat niet alleen! Weet je het (nog) hoe een heldere sterrenlucht eruit ziet, waarbij je van horizon tot horizon kunt kijken? Hoe weidevogels klinken in de vroege morgen, als de ochtendnevel nog boven de weilanden hangt? Hoe het voelt en ruikt als er net gemaaid is? De geur van een houtkachel? De eerste zonnestralen die opdoemen boven de ongelooflijke weidsheid van het Friese landschap of het Wad? 

De zonsondergang op het Wad ervaren met een glas wijn in je hand ? Vleermuizen die geluidloos boven je hoofd vliegen tijdens een avondwandeling of een prettig gesprek rond de vuurkorf/vuurplaats? De lunch of het ontbijt nuttigen op het grasveld aan een picknicktafel met rood-wit geblokt kleed en een vaas met veldbloemen? Je eigen dagelijkse fruitbehoefte zelf plukken van boom of struik?

Het ware ervaren van de seizoenen, met al haar bijzondere luchten, geuren, smaken, geluiden en kleuren is hier in Wetsens en in en om de Terpboerderij nog helemaal mogelijk!

En naast het weidse Friese landschap met al haar geuren, geluiden en kleuren nog de bijzondere Friese cultuur en gastronomie (!), de historische Elfstedenstad Dokkum met de Bonifatiusbron- en kapel en vele interessante musea, de prachtige weidse zonsop- en ondergangen het toeristische- maar ook het vogelrijke Lauwersmeer en het Wad; alles op maximaal een paar kilometer afstand van de Terpboerderij!
 
Nieuwsgierig geworden? Weten wat er allemaal kan en mogelijk is op en rond de boerderij?
Hopelijk geeft de informatie op deze site antwoord op al uw vragen. 
Anders kunt u met het contactformulier, via de mail of telefoon nog vragen wat u wilt. 
Wij staan u graag te woord.
 
Graag ontvangen wij u in onze Terpboerderij in Wetsens!
U bent van harte welkom!
Tot ziens in Wetsens!?
 
Anne en Joanneke