top of page

KERSTCONCERTEN

22 en 23 december 2022

Twee zeer bijzondere Kerstconcerten in Harlingen en Dokkum. 


Promovocaal presenteert: NATA LUX; kerstconcert 2022: ‘Licht dat terugkeert, licht opnieuw geboren’.


Bijzondere oude en ook nieuwe kerstmuziek gezongen door het vocaal ensemble ‘Provocale’ o.l.v. Anne E. de Bruijn met op piano en orgel, als begeleider van het koor en solerend, Eeuwe Zijlstra (organist Grote kerk, Harlingen en de Martinikerk, Groningen).


Alle aspecten van het kerstverhaal worden op een bijzondere en kleurrijke wijze muzikaal belicht, vanuit diverse perspectieven.

In de alom bekende romantische compositie ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré wordt de zegen van advent bezongen. In een daaropvolgend lied bezoekt de engel Gabriël Maria, die zo jong als zij was al en liefde- en lichtbrengend kind droeg.


Het verhaal van licht en liefde wordt muzikaal vervolgd met ‘Love came down’ van de veelgeprezen componist John Rutter. Nieuw en bijzonder zijn de daarop volgende composities ‘Op adelaarsvleugels’ en ‘Tel met me mee de uren’ van Anne de Bruijn. Maria komt terug in het prachtige en ingetogen Russische ‘Bogoroditse Devo’ van Sergej Rachmaninoff. Met ‘Sure on this shining light’ van Lauditsen komt ook het licht weer terug, waarna het concert uitbundig besloten zal worden met kerstmuziek voor iedereen in: ‘Angels Carol’ (Rutter) en ‘The Bell Carol’ (Ledger). De locaties, de beide prachtige grote kerken, zowel in Harlingen als in Dokkum, zullen aan deze Kerstbeleving een extra bijdrage leveren.


Al met al een avond muzikaal genieten tijdens deze onvergetelijke en licht brengende Kerstbeleving voor jong en oud, in deze donkere wereldtijd, in de dagen voor Kerst.


Toegang gratis (collecte bij de uitgang). 

Locatie en tijd:

Donderdag 22 december, Grote kerk, Harlingen

Vrijdag 23 december, Grote kerk, Dokkum

Tijd: 20.00 uur 

bottom of page