top of page

WORKSHOPS en EXCURSIES

Bij een Weekend op maat kun je zelf een keuze maken uit ons aanbod workshops en excursies. Maar voel u vrij ook zelf met ideeën te komen, waar wij een vorm aan kunnen geven!


Natuurlijk kunnen deze workshops en/of excursies, bij een voldoende aantal deelnemers en in overleg, ook buiten een door ons gepland weekend om geboekt worden.


De prijzen zijn dan afhankelijk van het aantal deelnemers en het soort excursie of workshop. Zodra de nodige gegevens en wensen bij ons bekend zijn, ontvangt u een overzichtelijke offerte.


U kunt een offerte of meer informatie aanvragen via ons contactformulier.

Voor een overzicht van onze Workshops kijk hieronder.

Voor een overzicht van onze Excursies kijk hieronder.

WORKSHOPS

Bij een Open weekend op maat kunt u zelf een keuze maken uit ons aanbod van workshops.

Er worden bij Promovocaal verschillende workshops aangeboden, die hieronder worden omschreven.


In de eerste plaats de muzikale workshops door dirigent en zangpedagoog Anne E. de Bruijn. Daarnaast de creatieve workshops op het gebied van kunst, poëzie en theater door trainer/coach Joanneke S. Romkema.

Hieronder volgt een overzicht.


Muzikaleworkshops

Omdat de boerderij beschikt over een muziek-atelier met vleugel en ook het 12e eeuwse Vitus-kerkje bovenop de terp de ruimte en akoestiek biedt voor mooie klanken, bieden we een aantal inspirerende, maar vooral ook leerzame muzikale workshops aan o.l.v. dirigent en zangpedagoog Anne E. de Bruijn.

Hieronder een overzicht van het huidige aanbod, maar meer is mogelijk!

 1. MUZIEK en BEELD: een workshop waarin muziek gecombineerd wordt met een kunstzinnig tintje: laat u verrassen!
 2. ZINGEN met de ZANGPEDAGOOG: in deze workshop wordt gewerkt aan stemtechnieken, houding en presentatie door de ervaren zangpedagoog en dirigent Anne E. de Bruijn.
 3. KOORVORMING: koortechnieken, groepsvorming, koorklank, plaats van de individuele stemmen binnen het koor komen hier allemaal aan bod tijdens deze koorvormings-workshop door Anne E. de Bruijn. Vooral voor (kleine) zanggezelschappen en kamerkoren.
 4. PERSOONLIJKE STEMCOACHING: op zoek naar de unieke individuele mogelijkheden van de stem (in kleine groepjes); je zult verrast worden door jezelf!
 5. ZORGELOOS ZINGEN: een ochtend, middag of avond lekker met elkaar zingen en muzikaal bezig zijn. Thema’s kunnen zijn: musical, smartlap, pop, klassiek, volksmuziek, ‘Hemelse’ muziek of van alles wat; aan u de keuze! Een eigen inbreng is natuurlijk ook welkom.

Al deze workshops kunnen afgerond worden met het aan elkaar presenteren van het geleerde in het muziek-atelier of het 12e eeuwse Vitus-kerkje bovenop de terp. Ook kan het gezamenlijk of in groepjes instuderen van muziekstukken in de workshops opgenomen worden, wat ook weer aan elkaar gepresenteerd kan worden.


Creatieveworkshops

Ben je liever anders creatief bezig? Alleen of met elkaar? Dat kan bij ons ook! Kunstzinnig of 'dramatisch' in de vorm van theater. Joanneke S. Romkema neemt u graag mee 'op reis' voor een gezellige, inspirerende, onthaastende of juist hilarische belevenis.

Hieronder wederom een greep uit de huidige mogelijkheden.

 1. SCHILDEREN/TEKENEN in de NATUUR: ergens in/om het mooie pittoreske Wetsens of in de weidsheid van het prachtige Friesland met bijzondere vergezichten strijken we neer met papier/potlood of schilderspalet en verf. We laten het aan de creatieve geest over, op welk niveau dan ook, om tot bijzondere persoonlijke kunstwerken te komen.
 2. INTUÏTIEF SCHILDEREN: na een korte meditatie en ‘het aarden’, brengen we puur op gevoel in kleur en vorm tot uiting wat ons beweegt; erover napraten mag.
 3. 'NATUURLIJK' DICHTEN/SCHRIJVEN': laat je door de beelden en geluiden in de Friese natuur inspireren tot liederlijke gedichten/verhalen. Voordragen kan/mag ’s avonds bij de vuurkorf of de houtkachel, als deze workshop gecombineerd is met een weekend.
 4. 'HOLLEN OF STILSTAAN': een verslag van de dag in ‘Tableau Vivants’! (theater)
 5. THEATERSPORT: lekker met elkaar bezig zijn à la ‘de Lama’s’! Leuk om te doen en om naar te kijken!
 6. GEHEIME OPDRACHT: een combinatie van allerlei creatieve vormen in groepjes en in opdrachtvorm; je weet dus niet wat je gaat/moet doen en… binnen een bepaalde tijd! Aan het einde alles aan elkaar laten zien/horen/tonen natuurlijk! Spannend, gezellig en menigmaal hilarisch!

Het los boeken van een Workshop kan ook!

Bij voldoende deelnemers kunnen deze workshops ook los worden geboekt.

U kunt hiervoor gebruik maken van ons inschrijfformulier of eerst informatie aanvragen via ons contactformulier.


De prijzen van de 'losse' workshops zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en het soort workshop. Zodra de nodige gegevens en wensen bij ons bekend zijn, ontvangt u een overzichtelijke offerte.


Geschikte ruimte nodig?

Daarnaast staan wij open voor ideeën/suggesties van uw kant op het gebied van workshops om op de Terpboerderij ten uitvoer te brengen, vanwege de geschikte locatie, ruimte en/of sfeer.

Bent u een trainer/cursusleider en zoekt u een geschikte ruimte?

Graag komen wij met u in contact.


Bent u straks na het lezen nieuwsgierig geworden, heeft u een idee of mist u nog iets, wilt u meer weten of u opgeven voor een workshop?

Vraag dan informatie aan of geef u op via ons contactformulier of inschrijfformulier.


We ontmoeten u graag op de Terpboerderij!

EXCURSIES

Bij een Open weekend op maat kunt u zelf een keuze maken uit ons aanbod van excursies. Maar voel u vrij ook zelf met ideeën te komen, waar wij een vorm aan kunnen geven!

Hieronder een aantal mogelijke excursies:

 1. HET WAD; in het oude vissersdorpje Peassens-Moddergat beleven we ‘het Wad’ met een wandeling langs het Wad door het kwelderlandschap, waar vele vogelsoorten te zien en te horen zijn (ca. 1 uur). Ameland en Schiermonnikoog doemen op aan de einder en de prachtige vergezichten van het Wad strelen het oog. Vervolgens bezoeken we museum het ‘Fiskershûske’, waar we eerst van de wandeling mogen bijkomen met een kopje koffie/thee en iets lekkers. Daarna volgt een rondleiding, waarin ons alles vertelt wordt over het harde leven op en om het Wad.
 2. DOKKUM; deze historisch rijke vestingstad, waarvan nog veel bewaard is gebleven, maar ook deze bekende ‘Elfstedenstad’ heeft ons veel te bieden. Daar waar de eerste Sonnema Berenburg werd gestookt, het bekende ‘keerpunt’ van de Elfstedentocht ligt en natuurlijk Bonifatius zijn beroemde dood vond, beleven wij een veelzijdige culturele dag. We beginnen met een leerzame en interessante rondwandeling door de stad (ca. 2 uur wandelen). Onderweg proeven we verschillende karakteristiek Friese producten en een slokje echte Friese Sonnema berenburg. Daarna kunnen we even ‘bijkomen’ op een originele ‘trekschuit’ die ons deze prachtige stad weer van een heel ander perspectief laat zien vanaf de grachten om het Bolwerk (ca. 1 uur). We sluiten deze excursie af met een bezoek aan de Bonifatiusbron en –kapel met rondleiding (ca. 30 min) (deze excursie kan worden uitgebreid met een bezoek aan museum ‘het Admiraliteitshuis’; dit maakt de excursie dagvullend).
 3. LAUWERSMEER/-OOG; rondleiding en wandeling in het prachtige natuurgebied rond het Lauwersmeer mogelijk met als thema ‘op zoek naar orchideeën’ Eventueel uit te breiden met een bezoek aan zeehondencreche Pieterburen en/of een echte Groningse ‘Borg’.
 4. RONDJE WETSENS; een korte wandeling met wetenswaardigheden over de contouren van eens de grootste terp van Friesland: Wetsens! Inclusief uitleg over en rond de 12 eewse Vituskerk.
 5. BOERENGOLF (golfen met een klomp aan een stok); om ca. 10.30 uur wordt u ontvangen in Foudgum. Terwijl u geniet van een vers kopje koffie of thee met Friese oranjekoek, krijgt u uitleg over het boerengolfspel. Na deze uitleg en het uitdelen van het spelmateriaal begint u aan het golfparcours. Om ca. 12.30 uur komt u na afloop van het golfspel terug op de boerderij. Sportief en heel bijzonder!
 6. PROEVERIJ 'LEGIO UIT DE REGIO'; een proeverij die bestaat uit alleen originele Friese producten. Zelf gemaakt brood geserveerd met smeerbare smaken en kazen die nooit van ver komen. Dit arrangement heeft een Bourgondisch karakter, de smaak gaat voorop en dan vooral de Friese puurheid daarvan.
 7. PROEVERIJ 'HET ZOETE FRIESLAND': geniet met elkaar van diverse theesoorten en zoete lekkernijen die ontspannen, zodat de middag extra lang lijkt te duren en gesprekken vanzelf lijken te gaan. Dit arrangement onderstreept de Italiaanse lijfspreuk "dolce far niente" vertaald; het zoete niets doen.

Het los boeken van een excursie kan ook!

Bij een voldoende aantal deelnemers kunnen de excursies buiten een Open weekend om geboekt worden.

De prijzen zijn dan afhankelijk van het aantal deelnemers en de excursie.

Zodra de nodige gegevens en wensen bij ons bekend zijn, ontvangt u een overzichtelijke offerte.

U kunt een offerte of meer informatie aanvragen via ons contactformulier.


Omdat de omgeving van de Terpboerderij nog véél meer te bieden en ontdekken heeft, is dit slechts een greep uit de vele mogelijke excursies.


Zit uw favoriet of idee er niet tussen? Neem dan contact met ons op en geef uw wensen aan.

Wij zullen dan op zoek gaan naar de mogelijkheden om aan uw wensen te voldoen.


Bent u na het lezen nieuwsgierig geworden, heeft u een idee of mist u nog iets, wilt u meer weten of u opgeven voor een excursie?

Vraag dan informatie aan of geef u op via ons contactformulier of inschrijfformulier.


We ontmoeten u graag op de Terpboerderij!

HOME

bottom of page