top of page

ZANGWEEKENDEN

Een heerlijk ontspannen en geheel verzorgd (all-inclusive) weekend onbekommerd met elkaar zingen, leren en luisteren! En heerlijk genieten in en om de sfeervolle en gezellige Terpboerderij in de prachtige omgeving van Noordoost Friesland met haar verrassende natuur en cultuur. Natuurlijk is er daarom naast het zingen ook tijd om even uit te waaien op het unieke Wad met zijn prachtige vergezichten of een bezoek aan de historisch rijke elfstedenstad Dokkum.

WAT ZING JE?

Het elk weekend weer zeer gevarieerde muziekaanbod bestaat uit allerlei verschillende liederen in het genre (licht-) klassiek, volksliedjes, canons, inzing-oefeningen, musical, bekende popsongs en volksmuziek van 'snel uit het hoofd te leren' tot 'even pittig met elkaar instuderen' en veelal meerstemmig.


Wat er gezongen wordt, is mede afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de groep en de deelnemers. Het programma en aanbod van liederen wordt daarom zo goed mogelijk op het gezelschap en iedere deelnemer afgestemd.


Anne (dirigent, zangpedagoog en pianist) zingt en speelt alle liederen uitgebreid voor en door, zodat ook de helemaal onbekende- en/of moeilijke stukken muziek al gauw door een ieder meegezongen worden.

Tijdens het instuderen en zingen van de liederen is er o.a. aandacht voor:

 • stemvorming
 • zangtechnieken
 • houding en presentatie
 • muzikaal gehoor
 • samenklank
 • plezier in het zingen hebben en houden

Natuurlijk is een eigen inbreng ook van harte welkom. Misschien heeft u nog een stuk muziek liggen dat u altijd al eens met een of meer mensen had willen zingen of voordragen? Of misschien wilt u voor dat ene lied heel graag eens een extra begeleiding/oefening met een zangpedagoog? We staan altijd open voor nieuwe inbreng!


De bladmuziek en het programma van het weekend zijn verzameld in een persoonlijke en genummerde muziekmap, die aan het begin van het weekend aan elke deelnemer wordt uitgedeeld voor gebruik tijdens het zangweekend. In die muziekmap zit een keur aan liederen in allerlei genres, zoals pop, duetten, musical, volksliedjes, klassiek, etc. 

VOOR WIE?

De mensen die deelnemen aan een zangweekend zijn over het algemeen mensen met enige (amateur) zangervaring en/of enige koorervaring en variëren qua leeftijd van ca. 25 tot 70 jaar. Maar ook koren en zanggezelschappen hebben met veel plezier en tevredenheid aan onze zangweekenden deelgenomen!

Hoe dan ook, Anne weet voor alle niveaus mooie leermomenten te creëren. 


STEMCOACHING

Omdat de hoeveelheid zangervaring verschillen kan, wordt er tijdens een Zangweekend naar zang- en leerwensen gekeken. Tijdens het weekend mag (niets moet) een ieder intekenen op een half uur stemcoaching van Anne. Hiervoor zal een intekenlijst worden gemaakt, waarop u individueel kunt intekenen, maar eventueel ook samen met anderen. 

BIJZONDERE ERVARINGEN

En.... ooit wel eens op het Wad gezongen tijdens een oogverblindende zonsondergang met een goed glas wijn in je hand? Of de ochtend toezingen bij de ruïne aan de rand van de terp Wetsens met de geur van vers gemaaid gras in je neus? Ervaringen gedeeld na al het zingen en luisteren rond de vuurkorf/de vuurplaats terwijl de vleermuizen geruisloos over je hoofd scheren?

Zo niet, ook dan is een Zangweekend bij Promovocaal zeker het proberen waard!


PROGRAMMA

Op de vrijdag staat vanaf 17.00 uur de koffie/thee met een Friese lekkernij voor u klaar! Na de ontvangst maken we u wegwijs in en om de Terpboerderij en kunt u uw spullen naar uw kamer brengen. Omdat de ervaring heeft geleerd dat niet iedereen tegelijk aan zal komen, is er die avond een soep- en broodjesbuffet, zodat ook diegenen die wat later komen nog een warm hapje kunnen eten. Later die avond zal het gehele weekendprogramma met u worden doorgenomen en natuurlijk wordt er ook al met elkaar gezongen!

De zaterdag begint met een ontbijtbuffet, waarna al gauw het muziek-atelier wordt opgezocht voor de eerste klanken van de dag. Na de lunch is er eventueel ruimte voor een 'Trot' (= er met elkaar op uit gaan in de natuur of cultuur van Noordoost Friesland) of een eigen invulling van vrije tijd.

De rest van de middag en avond wordt er weer lekker veel gezongen. De laatste zang-uurtjes kunnen worden besteed aan een masterclass door Anne (of 'openbare individuele zangles') en onderlinge presentaties van reeds opgedane ervaringen of een avondlied op het Wad (afhankelijk van het seizoen en weer). De dag wordt afgerond met gezellig nazitten en praten op de Deel of buiten bij de vuurkorf.

Op zondag wordt het zingen vooraf gegaan aan een rustgevende dagopening. Daarna wordt al gauw een programma samengesteld en nog even goed doorgezongen voor de slotpresentatie in het 12e eeuwse Vituskerkje op de top van de terp. Nog een uitgebreide en stevige zondaglunch, wat samen repeteren en dan met z'n allen naar het kerkje. Rond drieën komt Joanneke naar het kerkje voor een drankje en versnapering, waarna met de Slotpresentatie wordt begonnen. Na de presentatie is er in de Terpboerderij nog een hapje en drankje om nog even na te praten, waarna het weekend rond 17.00 uur wordt afgerond.

KLEDING

Omdat je tijdens het zingen regelmatig staat, raden we aan comfortabel schoeisel en/of warme sloffen mee te nemen.Voor wie liever niet lang wil of kan staan, zijn er voldoende zit-mogelijkheden.


Naast het zingen is er tijdens het weekend ook ruimte voor Trotter-, oftewel uitstapjes-mogelijkheden. Het wat, waar en hoe is onder andere afhankelijk van het weer, de interesses van de deelnemers aan het weekend en de animo. De keuze van de ‘Trot’ (= er met elkaar op uit gaan in de natuur of cultuur van Noordoost Friesland) en de deelname gaat in overleg en is geheel vrijblijvend van aard. Voor ons geldt: ‘Trotten’: erop uit trekken voor wie dat wil! Hoe dan ook, neem in ieder geval voor de zekerheid prettige wandelschoenen, laarzen en gemakkelijk zittende (warme) kleding mee! Je weet maar nooit!


Mocht het weer mee zitten, dan zouden we buiten kunnen eten en/of ’s avonds bij de vuurkorf kunnen napraten, borrelen en tenslotte eventueel nog een avondlied kunnen aanheffen (misschien op het Wad bij zonsondergang?). Ook dan zijn warme truien en dikke sokken geen overbodige luxe (behalve in de zomer)!


KOSTEN EN INSCHRIJVEN

De zangweekenden zijn 'all-inclusive'.

Dat houdt bij Promovocaal op de Terpboerderij in Wetsens het volgende in:

 • voor elke deelnemer het gebruik van een persoonlijke muziekmap
 • mogelijkheid tot een half uur individueel zangles van gediplomeerde en zeer ervaren zang- en stempedagoog
 • opgemaakte bedden en koffie/thee met Friese lekkernij bij aankomst
 • gebruik van handdoeken
 • s' morgens en s' middags thee/koffie met lekkers
 • 2x ontbijtbuffet met typisch Friese- en/of huisgemaakte gerechten/producten
 • 2x lunchbuffet met typisch Friese- en/of huisgemaakte gerechten/producten
 • soep- en broodjesbuffet op vrijdagavond met typisch Friese- en/of huisgemaakte gerechten/producten
 • dinerbuffet op zaterdagavond met typisch Friese- en/of huisgemaakte gerechten/producten
 • water/wijn tijdens de maaltijden
 • 2x borrel met hartigheden
 • mogelijkheden voor een kleine excursie naar het Wad of Dokkum (met begeleiding en uitleg)
 • gebruik van gezelschapspelletjes, lectuur en sjoelbak
 • vertoeven in de boerderij-tuin met allerlei knusse zitjes en vuurkorven
 • vertoeven op de Deel met sfeervolle houtkachel

De kosten voor het gehele all-inclusive weekend bedragen slechts 250 euro p.p.


Wilt u dit allemaal eens (of weer) meemaken?

Dan kunt u zich met een minimaal aantal van 10 personen inschrijven via de volgende link: 'inschrijven'.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.


Graag tot ziens op de Terpboerderij in Wetsens!


Anne en Joanneke

bottom of page