top of page

PROVOCALE

Het muzikaal ensemble Provocale staat onder artistieke leiding van dirigent en componist Anne E. de Bruijn.


Dit bijzondere ensemble is een 'kaartenbak'-koor. Dit houdt in dat de gegevens van een groot aantal zangers en zangeressen met een variëteit aan stemmen verzameld zijn.

Afhankelijk van de voor de muziek benodigde stemmen worden uit de kaartenbak de beschikbare stemmen geselecteerd. Zodra de zangers/zangeressen gevraagd zijn, worden repetitiedagen en/of -weekenden en de concertdatum afgesproken.


Er wordt van de zangers/zangeressen verwacht dat ze hun eigen partij zelfstandig kunnen instuderen, zodat tijdens de repetities voornamelijk gewerkt kan worden aan de samenzang en de artisticiteit.


Daarnaast worden de leden soms op individuele basis gevraagd andere koren tijdelijk te versterken.


Provocale brengt minimaal twee keer per jaar rond Pasen en Kerst in wisselende samenstelling bijzondere meerstemmige muziek ten gehore op diverse locaties in Friesland.


De concerten worden weergegeven in de agenda.


OPROEP

Heb jij een goede en bijzondere stem en houd je van het zingen van unieke muziek in een klein verband? Wellicht komt je dan in aanmerking om te worden opgenomen in onze kaartenbak!


Als u zich bij ons aan meldt (ga naar de contactpagina), wordt u uitgenodigd voor een stemtest door Anne E. de Bruijn, waarna met u samen wordt besproken wat de mogelijkheden zijn.

bottom of page